websitetemplate.org
Velkommen > Projekter > Tidligere indsatser > FREMTIDSSKOVEN

FREMTIDSSKOVEN

- i Mwanza, Tanzania

FREMTIDSSKOVEN (Msitu wa Kesho) startede i 1987...

Pasning af de nyplantede træer er en del af undervisningen i skolerne. DANTAN Fremtidsskoven

Pasning af de nyplantede træer er en del af undervisningen i skolerne..

FREMTIDSSKOVEN (Msitu wa Kesho) startede i 1987 som støtte til kvindegruppers ønsker om at plante deres egne træer i Mwanza i Tanzania. Dette skete gennem salg af gavekort og bevilling fra Danida.

Kvindernes ønsker om træer i landsbyerne til forbedring af miljø og brændselssituationen - i et land hvor 93% af energibehovet dækkes med træ - var ofte blevet overset af de store bistandsdonorer og national planlæggere.

Det begyndte med oprettelse og indkøb til 3 planteskoler til forsyning af de omkringliggende landsbyer, og der blev afholdt seminarer for at undervise og oplyse om træplantning og brug af brændselsbesparende komfurer.

FREMTIDSSKOVEN´s konsulent kører rundt og giver råd til landsbygrupperne. DANTAN Femtidsskoven

FREMTIDSSKOVEN´s konsulent kører rundt og giver råd til landsbygrupperne..

Der er nu også 26 grundskoler i området involveret med egne planteskoler og skemalagt undervisning i miljøbevarelse og træplantning.

I FREMTIDSSKOVEN er der plantet over 300.000 træer, der omfatter 20 forskellige arter, som både tilgodeser behov for brænde, tømmer, frugt, blade og bælgfrugter til foder samt skovagerbrug - samplantning af landbrugsafgrøder og træer - hvor træerne gavner jorden ved at tilføre næringsstoffer.

Projektet er også med til at sikre lokale initiativer, der bærer i retning af en mere demokratisk udvikling i Tanzania, og forhåbentlig også derved øger presset for politiske initiativer på distrikts-, regions-, og nationalt plan i landet.

jesper kirknæs, 1995.


 CMSimple powered - Web by Safi.dk


DanTan Dansk English Swahili